Lämpökamerakuvaukset ja Ilmatiiveysmittaukset

Rakennuksessa olevat lämpö- ja ilmavuodot lisäävät energiankulutusta, aiheuttavat terveysriskejä ja laskevat asumisviihtyvyyttä.

Lämpökamerakuvauksen avulla voidaan analysoida talon rakenteiden kuntoa pintaa syvemmältä.

Kuvauksella voidaan paikantaa mm. ulkoseinien kylmäsiltoja, lämpövuodot ovista ja ikkunoista, seinien puutteelliset eristekohdat ja mahdolliset vuodot. Nämä sekoittavat talon oman ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa, kasvattavat energian kulutusta ja laskevat asumisviihtyvyyttä.

Taustalla piilee myös terveysriski.

Talon ilmatiiveysmittaus alipaineistamalla

Rakennuksen ilmatiiveys tarkistetaan alipainemittauksella. Samalla rakennuksesta löydetään mahdolliset ilmavuodot lämpökamerakuvauksen tai merkkisavun avulla.

Vuotoilman kulkeutuminen rakenteiden sisään saattaa aiheuttaa kosteus- ja homeongelmia, joilla on vaikutusta sisäilman laatuun. Samalla vuotokohdat tuovat sisäilmaan epäpuhtauksia ja tällöin ongelmasta muodostuu terveysriski.

Lämpökamerakuvaus ja tiiveysmittaus yhdistyy yhtäaikaa tehtäväksi laaduvalvontamittaukseksi. Usein uudisrakentamisen yhteydessä, ennen kohteen käyttöönottoa sille tehdään ulkovaipan ilmatiiveysmittaus. Tällöin asiakas saa varmuuden työn laadusta.

Työssä käyttämämme kalusto on alan uusinta.

Lämpökameran ottamia kuvia vuotokohdista

/

Lämpökamerakuvaus paljastaa rakenteissa olevat lämmöneristyksen puutteet, rakenteiden liittymäkohtien virheet, sekä ilma-että lämpövuodot. Sen avulla voidaan myös tehdä tarkat mittaukset lämpöjakaumasta.